Home

Podul lui dumnezeu wikipedia

Media in category Podul lui Dumnezeu The following 8 files are in this category, out of 8 total. Complexul carstic de la Ponoarele - Podul lui Dumnezeu.JPG. Podul lui Dumnezeu.JPG 947 × 632; In Wikipedia. Français Podul lui Dumnezeu este unicul pasaj rutier natural funcțional la nivel național, traversat de DJ 670 Baia de Aramă-Drobeta Turnu-Severin, fiind un vestigiu al Peșterii Podului ce a rezultat prin surparea tavanului acesteia. Este cel mai mare pod natural al țării și al doilea ca mărime din Europa[2] , dar singurul din lume deschis traficului rutier [3] Podul_lui_Dumnezeu Wikipedia. 0 comments. Submit a Comment Cancel reply. Your email address will not be published. Required fields are marked * Comment. Name * Email * Website. Adsense. Recent Posts. Plaja superbă din România foarte puțin cunoscută. Are nisip fin, iar în apă nu sunt pietr The commune has many natural monuments, including Podul lui Dumnezeu (God's Bridge), Peștera Bulba (Bulba Cave), Câmpul de Lapiezuri, Lacul Zaton (Zaton Lake), Peștera Ponoarele (Ponoarele Cave), Valea Morilor (Valley of the Mills) and Pădurea de liliac (Lilac forest). Local holidays. Sărbătoarea liliacului Ponoarel Podul lui Traian a fost un pod construit de Apolodor din Damasc, arhitectul Columnei, între primăvara anului 103 și primăvara anului 105 pe Dunărea de Jos, la est de Porțile de Fier, în orașul Drobeta-Turnu Severin.Scopul construcției a fost de a facilita transportul trupelor romane conduse de Traian și a proviziilor necesare celei de-a doua campanii militare de cucerire a Daciei.

Podul lui Dumnezeu de la Ponoarele, cunoscut și sub denumirea de Podul Uriașilor). Acesta este cel mai mare pod natural din țără și al doilea ca mărime din Europa [20] . Complexul carstic de la Ponoarele , rezervație naturală (de tip geologic, peisagistic, floristic și faunistic) unde sunt întâlnite câteva formațiuni geologice. Zona carstică Ponoarele include și alte obiective de interes turistic: Lacul Zăton și Câmpul de Lapiezuri din Dealul Peșterii; Cheile Băluței, Pădurea de Liliac.Peștera este ocrotită în cadrul rezervației natural Podul lui Dumnezeu de la Ponoarele.. Telefoane utile: Institutul de Speologie Emil Racoviță: +4021.211.38.74, +4021.212.88.63 | Dumitru Borloveanu (custode-ghid.

Bătălia de la Vaslui, menționată uneori drept Bătălia de la Podul Înalt, a avut loc în data de 10 ianuarie 1475 lângă orașul Vaslui, între armatele aliate creștine moldo-maghiaro-polone sub comanda lui Ștefan cel Mare și oastea otomano-munteană sub conducerea lui Suleiman Pașa . În pofida diferenței mari de forțe, turcii au. A doua zi din turul nostru MTB prin munții patriei ne duce într-un loc unic în România: Podul lui Dumnezeu din Ponoarele, apoi pe pitorescul drum care leagă Baia de Aramă de Băile Herculane, prin Valea Cernei și apoi, într-un final, la Cerna Sat Ultima editare a paginii a fost efectuată la 1 iunie 2019, ora 15:04. Acest text este disponibil sub licența Creative Commons cu atribuire și distribuire în condiții identice; pot exista și clauze suplimentare.Vedeți detalii la Termenii de utilizare.; Politica de confidențialitat

Podul lui dumnezeu wikipedia Podul lui Traian - Wikipedia . Podul lui Dumnezeu din comuna mehedinţeană Ponoare este unul dintre cele trei poduri naturale existente în lume şi al doilea ca mărime din Europa. Astfel de poduri naturale mai există în SUA şi în Franţa, dar cel din România este singurul circulat, fiind format din calcare. Podul lui Dumnezeu (Podul Natural de la Ponoarele) este unicul pasaj rutier natural funcțional la nivel național, traversat de DJ 670 Baia de Aramă-Drobeta Turnu-Severin, fiind un vestigiu al Peșterii Podului ce a rezultat prin surparea tavanului acesteia. Este cel mai mare pod natural al țării și al doilea ca mărime din Europa (30 m. Complexul carstic de la Ponoarele reprezintă o zonă deluroasă cu înălțimi domoale (constituite din șisturi cristaline și calcare atribuite Jurasicului ), formațiuni geologice (fenomene carstice) rare ( Podul lui Dumnezeu, pod natural ), doline, lapiezuri ( Câmpul de Lapiezuri) , văi, cheiuri, lacuri ( Lacul Zătonul Mare, Lacul.

Category:Podul lui Dumnezeu - Wikimedia Common

Podul lui Dumnezeu - Ponoarele Ajunsă în zonă, nu puteam rata șansa de a vizita un monument natural unic - Podul lui Dumnezeu (Podul Natural de la Ponoarele). Podul lui Dumnezeu este unicul pasaj natural rutier funcțional la nivel național, traversat de DJ 670 Baia de Aramă-Drobeta Turnu-Severin, fiind un vestigiu al Peșterii Podului ce a rezultat prin surparea tavanului acesteia Podul lui Dumnezeu (Podul Natural de la Ponoarele) este unicul pasaj natural rutier funcțional la nivel național, traversat de DJ 670 Baia de Aramă-Drobeta Turnu-Severin, fiind un vestigiu al Peșterii Podului ce a rezultat prin surparea tavanului acesteia. Este cel mai mare pod natural al țării și al doilea ca mărime din Europa (30 m [ Божји мост (рум. Podul lui Dumnezeu) или Природни мост у Поноарелу (рум. Podul Natural de la Ponoarele) је природни камени мост тј. прераст која се налази у самом центру града Поноареле у округу Мехединци на западу Румуније Podul lui Dumnezeu si campul de lapiezuri de la Ponoarele, judetul Mehedinti. 18 Oct '13 Ione. Inca un loc fain de pe harta judetului Mehedinti care merita vazut - Podul natural de la Ponoarele sau Podul lui Dumnezeu, asa cum mai este el denumit. Iar minunatia asta a naturii nu e singura, ci vine la pachet cu un mare si interesant camp de.

Podul lui Dumnezeu - Wikiwan

Podul de la Cernavodă "Anghel Saligny" (The Anghel Saligny

Podul_lui_Dumnezeu Wikipedia Turism Istori

  1. Legendele Ponoarelor. În zonă circulă prin viu grai mai multe legende legate de Podul lui Dumnezeu, de Câmpul de Lapiezuri și de peșteră. Se spune că în peştera Ponoare locuia Aghiuţă, însuşi Necuratul, ocupându-se liniştit de răutăţile sale. Însă oamenii l-au rugat într-o zi pe Dumnezeu să îi scape de diavol, iar acesta.
  2. Harta desfăşurării bătăliei de la Podul Înalt - foto: ro.wikipedia.org. [1475] ianuarie 10, marți, a fost război la Vaslui cu puterile turcești și a biruit atunci Ștefan voievod, cu mila lui Dumnezeu și cu ajutorul lui Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu cel viu, care s-a născut din Preacurata Fecioară spre mântuirea noastră..
  3. Podul lui Dumnezeu. Aproape de pensiune, la doar 1 km, se afla, Podul lui Dumnezeu. Aceasta este, conform wikipedia, singurul pasaj natural rutier funcțional la nivel național. De fapt, este singurul oasaj natural rutier din lume si al doilea pod natural din Europa. Este extrem de frumos
  4. Podul lui Dumnezeu‎ (8 F) W Wooden church in Ponoarele‎ (37 F) Media in category Ponoarele, Mehedinți The following 6 files are in this category, out of 6 total. Câmpul de Lapiezuri.JPG. Lacul Zăton.JPG. In Wikipedia. Нохчийн.

A natural arch, natural bridge, or (less commonly) rock arch is a natural rock formation where an arch has formed with an opening underneath. Natural arches commonly form where inland cliffs, coastal cliffs, fins or stacks are subject to erosion from the sea, rivers or weathering (subaerial processes).. Most natural arches are formed from narrow fins and sea stacks composed of sandstone or. Podul lui Adam, de asemenea cunoscut ca si Podul lui Rama sau Rama Setu, este un lanț de calcar bancuri, între Insula Pamban, cunoscută și sub numele de Insula Rameswaram, în largul coastei de sud-est a Tamil Nadu, India, și Insula Mannar, în largul coastei de nord-vest a Sri Lanka.Dovezile geologice sugerează că acest pod este o fostă conexiune terestră între India și Sri Lanka Podul lui Dumnezeu Podul lui Dumnezeu (Podul Natural de la Ponoarele) este unicul pasaj natural rutier funcțional la nivel național, traversat de DJ 670 Baia de Aramă-Drobeta Turnu-Severin, fiind un vestigiu al Peșterii Podului ce a rezultat prin surparea tavanului acesteia Natura-vura: Podul lui Dumnezeu. Destinaţie. Grig Bute joi, 3 iunie 2021, 12:06. Zoom Natura-vura: Podul lui Dumnezeu. Drumul cel mai scurt de la Baia de Aramă la Drobeta-Turnu Severin (DJ 670, pe numele lui de scenă ca asfalt oficial) trece peste podul de piatră de la Ponoarele, județul Mehedinți, singurul pasaj rutier natural încă.

Podul lui Dumnezeu (God's Bridge) is a natural bridge created by the collapse of a cave roof. It is quite unique, being the only natural bridge in Europa you can drive on. If your expectations are to see magnificent views, you may be disappointed. But if you just want to witness one of the miracles of nature, you must go Podul lui Dumnezeu din comuna mehedinţeană Ponoare este unul dintre cele trei poduri naturale existente în lume şi al doilea ca mărime din Europa. Astfel de poduri naturale mai există în SUA şi în Franţa, dar cel din România este singurul circulat, fiind format din calcare, ca urmare a surpării tavanului unei peşteri Podul natural din localitatea Ponoarele, judeţul Mehedinţi, devenit celebru sub numele de Podul lui Dumnezeu, se află în pericol de prăbuşire. În structura acestuia, peste care a fos Clădită de Dumnezeu? PODUL lui ADAM, o construcţie antică învăluită în MISTER. De-a lungul anilor s-au descoperit diverse structuri inexplicabile care de cele mai multe ori au ridicat numeroase semne de întrebare cu privire la istoria civilizațiilor care și-au dus viața pe această planetă. Una dintre aceste construcții megalitice.

7. Podul lui Dumnezeu - Drobeta Turnu-Severin Podul lui Dumnezeu (Podul Natural de la Ponoarele) se afla in centrul comunei Ponoarele, judetul Mehedinti. Este unicul pasaj natural rutier functionabil la nivel national, traversat de DJ 670 Baia de Arama-Drobeta Turnu-Severin, vestigiu al Pesterii Podului, rezultat prin surparea tavanului acesteia 1 God's Bridge (Podul lui Dumnezeu). The second-biggest natural bridge in Europe, and the biggest in Romania. Bistreț Lake. Ciurumela Forest (Pădurea Ciurumela). Museums . 2 Cula Cartianu. Monasteries . 3 Tismana Monastery (Mănăstirea Tismana) Le pont de Dieu (en roumain, « Podul lui Dumnezeu ») est un pont naturel formé par l'effondrement d'une immense caverne karstique dans le plateau de Mehedinți, en Roumanie.. L'ouverture mesure environ 30 mètres de long, ce qui fait du site la plus grande arche naturelle de Roumanie.C'est une structure massive formée par l'empilement de strates de calcaire de 1 à 2 mètres d. Marcus Aurelius Valerius Maxentius (c. 278-28 octombrie 312) a fost împărat roman din 306 până în 312. A fost fiul împăratului Maximian și ginerele lui Galerius, de asemenea împărat. Maxentius s-a înecat în Tibru în Bătălia de la Podul Milvian - cititi mai mule pe en.wikipedia.org - foto preluat de pe ro.wikipedia.or

In Romania exista si un asa numit Pod al lui Dumnezeu - Nu a fost construit de mâna omului, dar merită menționat aici. Supranumit Podul lui Dumnezeu, Podul Natural de la Ponoarele este unicul pasaj natural rutier funcționabil la nivel național, traversat de DJ 670 (Baia de Aramă - Drobeta Turnu Severin), vestigiu al Peșterii Podului. Harta desfăşurării bătăliei de la Podul Înalt - foto: ro.wikipedia.org. [1475] ianuarie 10, marți, a fost război la Vaslui cu puterile turcești și a biruit atunci Ștefan voievod, cu mila lui Dumnezeu și cu ajutorul lui Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu cel viu, care s-a născut din Preacurata Fecioară spre mântuirea noastră..

Podul Lui Dumnezeu este cel mai mare pod natural din România şi al doilea din Europa, având 30 de metri lungime, 13 metri lăţime şi 9 metri grosime), însă este singurul din lume deschis traficului rutier, inclusiv cel de mare tonaj, potrivit Wikipedia. Podul poate fi admirat în toată măreţia sa din Crovul Peşterii, de unde se. Podul Vechi din Mostar peste râul Neretva este un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO care, când a fost construit, era cea mai mare structură de arc din lume. A fost construit în 1566 de Suleiman Magnificul, iar constructorul a fost Mimar Hajrudin Podul Lui Dumnezeu este cel mai mare pod natural din Romania si al doilea din Europa, avand 30 de metri lungime, 13 metri latime si 9 metri grosime), insa este singurul din lume deschis traficului rutier, inclusiv cel de mare tonaj, potrivit Wikipedia. Din punct de vedere petrografic, prezinta o structura masiva de calcare stratificate in.

Ponoarele - Wikipedi

În zoroastrism , 101 nume ale lui Dumnezeu ( Pazand Sad-o-yak nam-i-khoda ) este o listă a numelor lui Dumnezeu ( Ahura Mazda ).Lista este păstrată în persană , Pazand și Gujarati. Cele 101 nume sunt adesea luate în timpul Baj (rugăciunea ceremonială) în timpul ritualului Yasna , în timp ce stropesc continuu cu inelul din Hasht (opt) metale cu părul Varasya pur numit. Bătălia de la Vaslui, menționată uneori drept Bătălia de la Podul Înalt, a avut loc în data de 10 ianuarie 1475 lângă orașul Vaslui, între armatele aliate creștine moldo-maghiaro-polone sub comanda lui Ștefan cel Mare și oastea otomano-munteană sub conducerea lui Suleiman Pașa., menționată uneori drept Bătălia de l

Podul lui Traian - Wikipedi

Geoparcul Platoul Mehedinți - Wikipedi

Podul este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime Podul San Luis Rey este un film dramatic din 2004 regizat de Mary McGuckian și cu un distribuție de ansamblu.Se bazeaza pe Thornton Wilder's roman cu același nume.Filmul a fost lansat în 2004 în Spania și 2005 în SUA și în străinătate. În ciuda laudelor sale croiala costum, filmul a fost slab primit de critici Scara lui Iacob este o scară care duce la cer, ce a apărut într-un vis pe care patriarhul biblic Iacob l-a avut în timpul fugii sale de la fratele său Isav. Acest vis este prezentat în cartea biblică Geneza Chipul regelui dac Decebal este un basorelief înalt de 55 m, aflat pe malul stâncos al Dunării, între localitățile Eșelnița și Dubova, în apropiere de orașul Orșova, România. Basorelieful îl reprezintă pe Decebal, ultimul rege al Daciei, și este sculptat într-o stâncă. Este cea mai înaltă sculptură în piatră din Europa

Galerie multimedia - Podul lui Sfredelus

Comuna Ponoarele, Mehedinți - Wikipedi

Arche naturelle — Wikipédia

Doua dintre cele 3 (sau 4, dupa alte surse) poduri naturale din intreaga lume se afla in Romania; unul din ele estePodul Lui Dumnezeu-Podul Natural de la PonoarelesauCampul Aroditei, acesta reprezentand un pasaj rutier unic national, traversat de drumul judetean 670 Baia de Arama-Drobeta Turnu Severin. Acesta reprezinta cel mai mare pod natural din tara Podul lui Dumnezeu. 0 references. Identifiers. Google Knowledge Graph ID /g/121vfgtr. 0 references . Sitelinks. Wikipedia (2 entries) edit. frwiki Pont de Dieu; rowiki Podul lui Dumnezeu; Wikibooks (0 entries) edit. Wikinews (0 entries) edit. Wikiquote (0 entries) edit. Wikisource (0 entries) edit Podul lui Dumnezeu. De. 1.septembrie.2009. 0. 266. Vandalism extrem în Rezervaţia floristică Fâneţele seculare de la Ponoare. Exista un pod in Romania atat de rezistent, incat nu a necesitat niciodata reparatii. Este vorba despre o stanca masiva, sub forma de arc de cerc, pestre care trece un drum, in comuna Ponoarele, judetul Mehedinti

Video: Bătălia de la Vaslui - Wikipedi

Podul lui Dumnezeu (Podul Natural de la Ponoarele) este unicul pasaj natural rutier funcțional la nivel național, traversat de DJ 670 Baia de Aramă-Drobeta Turnu-Severin, fiind un vestigiu al Peșterii Podului ce a rezultat prin surparea tavanului acesteia. Este cel mai mare pod natural al țării și al doilea ca mărime din Europa (30 m lungime, 13 m lățime, 22 m înălțime și 9 m. Culoarea Paradisului ( persană : رنگ خدا , Rang-e Khodā , literalmente Culoarea lui Dumnezeu ) este un film iranian din 1999 regizat de Majid Majidi. Complot . Povestea se învârte în jurul unui băiat orb pe nume Mohammad, care este eliberat de la școala sa specială din Teheran pentru vacanța de vară. Tatăl său, Hashem, rușinat și împovărat de orbirea lui Mohammad. Podul lui Anghel Saligny de la Cernavodă. Istoria acestui pod începe în anul 1882 odată cu publicarea primului concurs în care participanții erau liberi să aleagă traseul și tehnologia lucrării încadrându-se în limitele impuse de relief Dumnezeu Fiul este unicul Fiu al Domnului, trimis spre a ridica păcatele lumii. Cu toții suntem considerați fiii lui Dumnezeu, însă Iisus este Fiul Omului trimis spre a ridica păcatul strămoșesc. Sfântul Duh, ne este precizat în Sfânta Scriptură, că a apărut la botezul lui Iisus în formă de porumbel

Podul lui Dumnezeu, Câmpul cu Lapiezuri și drumul pitoresc

Podul lui Dumnezeu, caci acesta ii este numele, este singurul circulabil din lume!, inclusiv pentru traficul de mare tonaj, ceea ce este regretabil, pentru ca, odata cu trecerea timpului, acesta se va prabusi. Cand am fost noi era acoperit, in mare parte, cu vegetatie, iar deschiderea era destul de greu reperabila Ce este Scientologia? Biblia scientologiei începe cu o întâmplare care a avut loc acum 75 de milioane de ani, când Xenu, un dictator galactic, a adus pe Terra miliarde de extratereştri, i-a ucis, apoi a strâns spiritele lor şi le-a implantat amintiri false pentru a-i face să uite cine sunt de fapt. Religiile de astăzi ar fi. In Awe of God's Creation - NASA from the cockpit over Greenland and Arctic Ocean - Filmare de NASA Podul de Ghiata - Coplesit de Creatia lui Dumnezeu. 17 aug. 2013 Comentarii închise la In Awe of God's Creation - NASA from the cockpit over Greenland and Arctic Ocean - Filmare de NASA Podul de Ghiata - Coplesit de Creatia lui. Cea mai înaltă sculptură în piatră din Europa: Chipul lui Decebal. Chipul lui Decebal, o operă de artă de mărimi impresionante este încadrată într-un peisaj de vis! Aici, frumusețea naturii a rămas neatinsă de sute de ani, iar Munții Carpați întâlnesc Dunărea Podul peste Dunăre de la Brăila se conturează a fi un proiect cu adevărat impunător. Două turnuri de aproape 200 de metri înălțime de care se vor prinde două cabluri de oțel care vor susține un tablier metalic de peste 20.800 de tone. Între cele două turnuri deschiderea podului va fi de aproape 1.120 de metri, puțin mai mică decât deschiderea celebrului pod Golden Gate din San.

Discuție:Podul lui Dumnezeu - Wikipedi

Podul lui dumnezeu wikipedia — podul lui dumnezeu (podul

Podul lui Dumnezeu (Podul Natural de la Ponoarele) este unicul pasaj natural rutier funcțional la nivel național, traversat de DJ 670 Baia de Aramă-Drobeta Turnu-Severin, fiind un vestigiu al Peșterii Podului ce a rezultat prin surparea tavanului acesteia.Este cel mai mare pod natural al țării și al doilea ca mărime din Europa (30 m lungime, 13 m lățime, 22 m înălțime și 9 m. Scris de: Mesagerul de Covasnala data de: 10 ianuarie, 2020în: File de istorieNiciun comentariu Listare EmailȘtefan cel MareBătălia de la Vaslui, menționată uneori drept Bătălia de la Podul Înalt, a avut loc în data de 10 ianuarie 1475 lângă orașul Vaslui, între armatele aliate creștine moldo-maghiaro-polone sub comanda lui Ștefan cel Mare și oastea otomano-munteană sub. Manastirea Snagov este probabil una din ctitoriile domniei tarzii a lui Mircea cel Batran, fiind prima data atestata documentar in 1408. A fost refacuta de mai multe ori de alti domnitorii, printre care se pot mentiona Vlad Tepes si Mircea Ciobanul. sursa wikipedia. Cum admiram noi Lacul Snagov tasneste pe lac o salupa pe sub pod Bătălia de la Vaslui-Podul Înalt10 ianuarie 1475 Bătălia de la Vaslui -Podul Înalt, între Imperiul Otoman şi Moldova, cea mai importantă victorie a domnitorului Ştefan cel Mare (1457 - 1504) împotriva otomanilor. Evenimentul are loc atât ca urmare a întreruperii plăţii tributului de către Ştefan, în 1473 - tributul era plătit încă din vremea lui Petru Aron di An de an, la 3 iulie, este marcată Ziua internaţională fără pungi de plastic. Ambalaje folosite, pe scară largă, în ultimele decenii au devenit o permanentă sursă de poluare a mediului înconjurător. Ajunse în ape, acestea sunt înghițite de pești, broaște țestoase și alte animale marine, punându-le viețile în pericol. În 2015, Parlamentul European [

Podul lui Dumnezeu - NoiSuntemRomania

Manastirea Piatra Scrisa este o manastire ortodoxa din judetul Caras Severin, localizata in comuna Armenis. Hramul acestui sfant locas de rugaciune este Duminica Tuturor Sfintiilor, prima duminica dupa Rusalii. Smerita si mai putin cunoscuta, manastirea este infrumusetata cu o viata de obste. Calugarii ofera cazare pelerinilor, insa in limita locurilor existente; momentan doar opt paturi sunt. Aceasta este povestea. Astfel s-a ajuns a crede că particula ar fi a lui Dumnezeu, iar observarea ei experimentală ar fi o dovadă a existenţei lui Dumnezeu. Desigur, nu are de-a face, a fost doar o metaforă nefericită plecând de la ideea că particula era greu de observat experimental, urmată de o traducere incorectă Biserica Alba Bucuresti. O biserică trebuie să fie icoană şi predică, prezenţă divină şi chemare divină. Să-ţi poţi face cruce când treci pe lângă ea, cu respect, cu evlavie, cu smerenie. Să te copleşească, dar să nu te îndepărteze

Escitas contra macedonios - Arre caballo!

Complexul carstic de la Ponoarele - Wikipedi

The Pirate Bay, unul dintre cele mai longevive si cunoscute site-uri de file sharing, a revenit in forta, dupa o pauza de aproximativ o luna si jumatate.. Pe 9 decembrie, site-ul de pe care utilizatorii pot descarca fisiere de tip torrent a fost inchis, dupa un raid al politiei. Autoritatile din Suedia, acolo unde au fost puse bazele site-ului, au inchis activitatea Pirate Bay pentru. Cum s-a spus, omul credincios își dobândește puterea din punerea de sine în mâinile lui Dumnezeu cel demn de încredere (p. 19). Tocmai în acest înțeles, chiar Iisus l-a invocat pe Dumnezeu ca Abba (tată ceresc). Emuna era deschiderea credinciosului către îmbrățișarea lui Dumnezeu, spre a fi smuls din mizeria istoriei

Podul lui Dumnezeu - Ponoarele - Delicatese Literar

Viaţa Sfântului Voievod Ștefan cel Mare. Fericiţi cărora s-au iertat fărădelegile şi cărora s-au acoperit păcatele. Fericit bărbatul, căruia nu-i va socoti Domnul păcatul, nici nu este în gura lui vicleşug. (Ps. 31, 1-2) Unul dintre aceşti fericiţi, a fost măritul Voievod Ştefan cel Mare al Moldovei (1457-1504), pe care. Iubire versus timp. Volumul Timp fără timp de Ioan Corin Culcea (Editura Grinta, colecția eCreator, Cluj-Napoca, 2017) este structurat în două părți, (S)Coborârea luminii și Uitarea luminii, în ambele poetul fiind purtător de lumină. Purtător în interior, dar cu emisie în exterior, străbătând întunericul, la propriu și la.

Podul lui Dumnezeu - Romania Explor

Plec mâine cu ajutorul lui Dumnezeu să le împiedic turcilor, cât voi putea, trecerea Dunării N-am nici o pricină din partea lor să port război cu ei Ce fac e numai pentru a împiedica vărsarea sângelui lui Hristos și al întregii creștinătăți. Văd cu ochii însă că n-am destulă putere să le rezist Fiindcă plata păcatului este moartea, dar darul lui Dumnezeu este viaţa veşnică în Cristos Isus, Domnul nostru. (Romani 6 : 23) Vestea bună este că evanghelia prin sacrificiul lui Isus este suficient ca să facă un podul de la om la Dumnezeu. Stim acum că după 3 zile , Isus a înviat din morți , fizic Catedrala Notre-Dame din Paris, ancorată mai mult ca oricând în timpurile noastre și departe de a fi doar un muzeu, se vrea a fi, ca și la origini, o casă a lui Dumnezeu, dar și una a Omului, potrivit site-ului oficial al monumentului, citat de Mediafax Io Ştefan Voievod, cu mila lui Dumnezeu, Domn al ţării Moldovei, fiul lui Bogdan Voevod, zidi acest templu în numele Tăierii cinstitului cap al Sfântului şi slavitului proroc şi înainte mergător şi botezător Ioan Si atunci, vine Duhul lui Dumnezeu, prin Cuvantul Lui si ne spune, Smereste-te sub mana tare a lui Dumnezeu. Lucreaza ca pentru Domnul. Leapada-te de tine insuti. Si cuvantul lui Dumnezeu se ciocneste cu tendintele si dorinta firii noastre pamantesti si din ciocnirea aceasta se naste o zdrobire, se naste untdelemn sfant

Ponoare Bihor Harta10 ianuarie 1475: Bătălia de la Vaslui - Podul Înalt